Goedkope treinkaartjes in 2019

Het is belangrijk om af en toe lekker te ontspannen en er een dagje tussenuit te knijpen. Goedkope treinkaartjes kunnen net dat duwtje in de rug zijn om iets leuk te ondernemen. U kunt de goedkope treinkaartjes natuurlijk voor een vast uitje bestelen, maar ook opsparen voor het geval er iets leuks op de planning komt.

Wanneer u de kaartjes op voorraad heeft wordt u extra gepushed om een dagje weg te gaan met de trein, omdat de kaartjes beperkt houdbaar zijn. Kijk daarom eens naar de lopende treinkaartjes aanbiedingen van o.a. Actie van de Dag, de NS Spoordeelwinkel en VakantieVeilingen. Daarnaast worden er regelmatig kortingskaartjes aangeboden bij winkelketens als Albert Heijn, Blokker, Kruidvat en Hema.


Reizen met een Kortingskaart


Op stap met een kortingskaart? Deze worden allemaal als NS E-ticket uitgegeven. Een NS e-ticket ontvangt u per e-mail met daarin de optie om de kortingskaartjes uit te printen  (downloaden) of op de mobiel te laden. Wanneer u kiest voor downloaden dient u de kortingskaartjes uitgeprint mee te nemen op reis als geldig vervoersbewijs. Digitaal kunnen de kaartjes altijd op mobiel worden meegenomen.

Een kortingskaart heeft altijd beperkende voorwaarden, zoals de geldigheid in de spits, de reisperiode of trajectgebondenheid. Zo wordt er onderscheid gemaakt tussen de NS dagkaart, Treinkaartje Enkele Reis en de NS Dagretour.

Met een NS dagkaart is het toegestaan om de hele dag onbeperkt door Nederland te reizen zonder trajectrestricties. Wel zullen er beperkende voorwaarden verbonden zijn aan de spitsuren en reisperiode.

De Enkele Reis Treinkaartjes en de NS dagretour hebben vaak dezelfde voorwaarden en beperkingen, zoals de reisperiode, het traject en de reistijden. Bij dit reisproduct geeft u in het activatieproces de persoonsgegevens van de reiziger op, de reisdatum en het gewenste traject. Het reisproduct is vervolgens enkel geldig op de gewenste datum, traject en persoon om doorverkoop te vermijden.

Kortingskaartjes worden als e-ticket geleverd, waarmee u gewoon kunt in- en uitchecken bij OV poortjes. Met de unieke vierkante QR-code kunt u de OV poortjes openen. Dezelfde code wordt gebruikt door de conducteur om uw vervoersbewijs te controleren. De QR-code houdt u voor de barcode scanner aan de rechterkant van een OV poortje met het symbool erop. Pas na het inchecken wordt uw kortingskaart geactiveerd en reist u met een geldig vervoersbewijs.

Heeft u al eens gebruik gemaakt van een trein actie?

Reacties

Populaire posts van deze blog

NS Treinpakkers in 2019

NS Kortingsactie bij Blokker